Colombiaanse rijst
Ingrediënten
Bereidingswijze
snipper het uitje fijnNeem de gesnipperde uitjes. Zet pan op groot vuur met een eetlepel olie erin. Fruit de uitjes. Wanneer deze goudbruin worden de rijst erbij doen en deze meebakken. Ongeveer vijf keer goed doorroeren en dan afblussen met water. De verhouding rijst en water in de pan moet 2 staat tot 3 zijn. Nog een keer goed doorroeren en vuur op klein zetten. Zachtjes laten doorkoken NIET ROEREN totdat de rijst is drooggekookt. Dit kun je checken door met de lepel even door de rijst te prikken en op de bodem te kijken. Is 't droog dan vuur uit en laatste keer doorroeren. Deksel erop om verder te laten staan. Je colombiaanse plakrijst is na 30 min klaar.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 738x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.