Coq au vin - Kip in rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 100 gr mager rookspek
  • in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • 16 kleine uitjes
  • gepeld
  • 3 worteletjes
  • geschrapt en in partjes gesneden
  • 1 kip van 1 ca. 1
  • 5 kg in 6 stukken verdeeld
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 teentje knoflook
  • uitgeperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • mespuntje gedroode tijm
  • 1 laurierblad
  • 150 gr champignons
  • in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Bak de blokjes spek uit in een pan. Voeg de uitjes en de worteltjes toe en fruit ze circa 5 minuten in het spekvet. Schep het spek en de groenten met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Bak de stukken kip in het achtergebleven vet snel rondom bruin. Haal de stukken kip uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze apart. Fruit het knoflook ca. 1 minuut in het bakvet en roer er de bloem door. Voeg er voortdurend roerend met scheutjes tegelijk de rode wijn en 1 dl water aan toe tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de peterselie, de tijm, het laurierblad, de stukken kip en het spek-groentemengsel aan de saus toe.Breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de kip ca. 45 minuten zachtjes stoven tot ze gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde van de stooftijd de champignons toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 877x

Jouw laatst bekeken recepten