Cotes de Veau uit Frans-Vlaanderen (kalfsvlees)

Ingrediënten

  • 12 jeneverbessen
  • 1 theelepel mahoraan of tijm
  • zout
  • peper
  • 4 kalfskoteletten
  • citroensap
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • boter
  • 1
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1
  • 5 dl water
  • 4 lepels gekookte ham
  • 50 g broodkruimels
  • peterselie
  • boter
  • 1 lepel rode bessengelei
  • sap van 1/2 sinaasappel

Bereidingswijze

Meng 12 gekneusde jeneverbessen, 1 theel. majoraan of tijm, zout en peper, wrijf 4 kalfskoteletten in met citroensap en het mengsel en laat intrekken. Fruit een ui en 2 wortels in wat boter. Voeg het vlees toe en bak aan. Voeg 1? dl droge witte wijn toe en kook wat in. Voeg 1? dl water toe. Doe alles in een ovenschaal en verdeel er 4 lepels gekookte ham, 50 g broodkruimels, peterselie en wat klontjes boter over, laat open in de oven ?-? uur bakken. Giet vocht eraf en laat dat vocht even inkoken, verwijder vet. Meng 1 lepel rode bessengelei en het sap van ? sinaasappel erdoor en giet over het vlees.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Leg uit:

laat open in de oven ?-? uur bakken

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1434x