Couscous met Boswortelen en Kikkererwten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verhit de oven op 190 graden. Snijd de bospeen in schuine stukken. Meng de olijfolie met de komijn, honing, zout en peper. Meng in een ovenschaal de wortelen met de marinade. Rooster de wortelen in ongeveer 30 minuten gaar. Meng de kikkererwten met een scheutje olie, 2 el peterselie en het citroensap.Breng ruim water aan de kook in het onderste gedeelte van de couscoussiere. Doe 250 g couscous in een ruime plastic bak (zoals een afwasteiltje) en besprenkel met 1 dl warm water. Wrijf de korreltjes tussen je handpalmen los. Schep de couscous daarna in het bovenste gedeelte van de couscouspan en laat op hoog vuur met deksel erop 10 minuten stomen. Schep de couscous weer uit de pan in de plastic bak, laat iets afkoelen en schep om. Besprenkel weer met een 1 dl water en wrijf de korreltjes weer los en roer er klontjes boter door. Herhaal deze werkwijze nogmaals, de couscous is nu twee keer gestoomd. Roer 1 el boter door de couscous en wrijf de korreltjes weer los. Schep de couscous nu voor de laatste maal terug in het bovenste deel van de pan en laat op hoog vuur met de deksel erop nog 10 min. stomen. Schep de couscous in een schaal en roer voor de laatste keer los.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha