Couscous met gehaktballetjes en courgette

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Couscous Marokkaanse smaak (a 250 g)
  • 1 groene peper
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • zout en (versgemalen) peper
  • 300 g rundergehakt
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 50 g groene olijven (zonder pit)

Bereidingswijze

1. Verwijder het zaad uit de groene peper en snijd deze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de courgette en de tomaten in kleine blokjes. Kneed in een kom de helft van de ui, zout en peper door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 15 even grote porties en vorm hiervan mooie ronde balletjes. 2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de overige ui en groene peper aan de gehaktballetjes toe en fruit deze ca. 2 minuten op zacht vuur mee. Bak de blokjes courgette ca. 2 minuten met de gehaktballetjes mee. Voeg de tomatenblokjes aan de gehaktballetjes toe en laat deze ca. 3 minuten op zacht vuur sudderen. 3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 425 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha