Couscous met gehaktballetjes en paprika

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Couscous Maroc
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui
  • fijngesnipperd
  • 4 eetlepels paneermeel
  • ? ei
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 grote rode paprika
  • in reepjes
  • 50 g gemengde gezouten noten

Bereidingswijze

1. Kneed in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel ui, 2 eetlepels paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Draai hiervan 15 even grote gehaktballetjes en rol deze in een diep bord door het overige paneermeel. 2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de gehaktballetjes op zacht vuur ca. 7 minuten. Draai de gehaktballetjes tussentijds om. 3. Fruit de overige ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de gehaktballetjes mee. Voeg de paprika aan de gehaktballetjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Laat intussen de couscous in een kom met 425 ml kokend water 5 minuten wellen. Breng de gehaktballetjes met paprika op smaak met zout en peper. 4. Roer de couscous door elkaar. Verdeel de couscous en gehaktballetjes met paprika over de borden. Garneer de couscous met noten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha