Couscous met geroosterde groenten en kip

Ingrediënten


Bereidingswijze

Braad de kippenpoten op de gebruikelijke manier gaar en bruin en houd ze warm. Verwarm de oven voor op 220?C. Snijd de aubergine in halve plakken van circa 1 cm dik. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de schoongemaakte paprika's, de uien en de tomaten in achten. Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met 4 eetlepels olijfolie. Schep goed door. Schuif de braadslee circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en cayennepeper. Roer de honing en de 2 eetlepels citroensap door elkaar, druppel over de groenten en zet ze nog circa 10 minuten terug in de oven. Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet met de kokende bouillon. Laat intrekken. Doe het sap van de 2 citroenen in een kom en roer er de geperste knoflook, de suiker, het korianderpoeder, het gemberpoeder, wat zout en cayennepeper door. Klop er de olie door en schep de dressing door de couscous.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 828x

Jouw laatst bekeken recepten