Couscous met pittig gehakt

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng het gehakt met de sjalot, knoflook, ansjovis, koriander en peper. Vorm er 4 tot 6 ballen van en haal die door de bloem. Verhit de olie met de boter, bak de balletjes in ca. 5 minuten rondim bruin. Laat ze daarna met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar bakken.Breng intussen voor de couscous de bouillon met de olie aan de kook. Neem de bouillon van het vuur en roer de couscous er beetje voor beetje door. Laat de couscous afgedekt ca. 5 minuten weken, af en toe doorroeren. Roer de wijn door de couscous en verwarm het op laag vuur nog 3 minuten. Neem de gehaktballetjes uit de pan, schenk er 1,5 dl water bij, voeg de tomatenpuree toe en roer de aanbaksels los. Laat de saus tot kook komen. Zet het vuur uit en roer de olijven en de koriander dor de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha