CREOLE JAMBALAYA

Ingrediënten

  • 200 gr droogkokende rijst
  • 4 el olijfolie
  • 2 grote uien grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook ragfijn gehakt
  • 2 groene paprika's in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 125 gr ham of varkensvlees in blokjes gesneden
  • 200 gr chorizo in blokjes gesneden
  • 4 grote tomaten ontveld en ook in blokjes gesneden
  • 1 el fijgehakte bladselderij
  • peper
  • 400 gr grote rauwe garnalen.

Bereidingswijze

Was de rijst en laat hem goed drogen.Verhit de olijfolie en fruit de ui er onder voortdurend omscheppen in,tot hij glazig ziet.Voeg de knoflook toe en laat deze,eveneens onder voortdurend omscheppen,meefruiten tot de ui kleur begint te krijgen.Voeg de rijst er aan toe en laat alles,onder voortdurend omscheppen,net zolang fruiten tot de rijst bijna doorzichtig lijkt.Schep de blokjes paprika,ham,chorizo,tomaat en de fijgehakte bladselderij door.Strooi er wat zout en peper over en schenk er 3 1/2 dl kokend water(of bouillon wat nog lekkerde is)bij.Leg de deksel op de pan en temper het vuur.Laat de rijst in een half uur zachtjes gaar worden(of kijk op de gebruikaanwijzing van het pak)Leg 10 min. voor het einde de garnalen op de rijst en laat ze gaar worden.Neem de garnalen van de rijst en schep de rijst om en laat alles even droog stomen.Schep het gerecht in een schaal en leg de garnalen erop.Hou je van pittig voeg dan enkele druppels tabasco aan de rijst toe voordat je hem omschept.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 629x

Jouw laatst bekeken recepten