Creoolse lamsgehaktballetjes

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • zonder korst
  • 4 eetlepels melk
  • 500 gr lamsgehakt (of half runder- / half lamsgehakt)
  • 1 grote ui
  • fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • geperst
  • 1 a 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 groot ei
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenstukjes (a 4 dl)
  • 2 gele paprika?s
  • in stukjes
  • 1
  • 5 dl Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 a 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • in ringen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Week het brood in de melk. Meng het gehakt met 2 eetlepels ui, 1 teentje knoflook, kerriepoeder, ei en geweekt brood. Vorm er ca 16 kleine gehaktballen van. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballen in 4-5minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.Bak de rest van de ui in 4-5 minuten lichtbruin in het achtergebleven braadvet. Voeg de tomatenstukjes met vocht en de paprika toe en laat alles ca. 15 minuten zachtjes stoven. Roer de yoghurt, paprikapoeder, peterselie, 1 teentje knoflook en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout enh peper. Verwarm de gehaktballen nog 5 minuten in de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha