Curry met lamsvlees 2

Ingrediënten

  • 250 - 350 gram malse lamslappen
  • bij voorkeur gesneden van de achterbout
  • 3 eetl. (arachide)olie
  • 1 grote ui
  • fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ragfijn gehakt
  • 1 eetl. fijn geraspte verse gemberwortel
  • 1 theel. kurkuma/koenjit (geelwortelpoeder)
  • 1 flinke mespunt chilipoeder of cayennepeper
  • 1/3 theel. djintan (komijnpoeder)
  • 1/3 theel. ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1/2 theel. zout
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • vruchtvlees (zonder zaad en zaadlijsten
  • in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden
  • 2 theel. fijn gesneden verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het vlees in dobbelstenen (ca. 1 1/4 cm). Verhit een wok en laat de olie er even in rondwalsen. Bak het vlees snel aan alle kanten goudbruin (ca. 3 minuten). Schep na het bakken ui, knoflook en gemberwortel door het gerecht. Voeg er vervolgens kurkuma/koenjit, chilipoeder of cayennepeper, djintan, ketoembar en zout aan toe. Schep alles enkele malen goed door elkaar. Schenk er 4 deciliter kokend water bij en roer alles krachtig door elkaar. Temper de warmtebron. Laat alles 2 1/2 uur zachtjes sudderen tot het vlees volkomen gaar is en door het indampen het vocht in de wok tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is gereduceerd. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje zout toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 431x

Jouw laatst bekeken recepten