Curry van vis met koriander en groene citroen

Ingrediënten

  • ? 1 soeplepel olijfolie
  • ? 1 ajuin
  • in partjes gesneden
  • ? 2 soeplepels koriander
  • gehakt
  • ? zee zout
  • ? 1 theelepel chili
  • ? zeste van 1 citroen
  • ? 1 soeplepel knoflook
  • gehakt
  • ? 2 theelepels gember
  • gehakt
  • ? 1 theelepel curry
  • ? 2 visfilets van ongeveer 225 g elk
  • ? 3 tomaten
  • ontpit en in blokjes gesneden
  • ? 125 ml water
  • ? 2 soeplepels groene citroen
  • Garnituur:
  • ? blaadjes koriander
  • ? groene citroen
  • in kwartjes gesneden

Bereidingswijze

? We laten de olijfolie voorverwarmen in een steelpan. ? Laat de ajuin sauteren en koken tot ze transparant zijn. ? Voeg de helft van de koriander toe, zout, chili poeder, knoflook, gember, curry en citroen zest. ? Vermeng dit allemaal. ? Voeg de vis filets en de tomaten aan deze smaakmakers toe. ? Giet het water in de pan. Laat dit sudderen op een gemiddelde temperatuur gedurende 10 tot 15 minuten. ? Wanneer de bereiding gaar is voeg je het sap van de groene citroen eraan toe en de overblijvende koriander. ? Dien onmiddellijk op met koriander blaadjes en kwartjes groene citroen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha