Currynoedels met Kokosmelk

Ingrediënten


Bereidingswijze

De gemberwortel schillen, de knoflook pellen en beide fijnhakken. Het citroengras wassen en de bovenste en onderste stuk eraf snijden. De rest fijnhakken en met de gemberwortel en knoflook in een vijzel fijnwrijven. Kan ook met behulp van de foodprocessor. De sambal, krukuma, de komijn en wat zout door de pasta mengen.De noedels in kokend water gaar laten worden (bereidingstijd zie gebruiksaanwijzing verpakking). In de vergiet afgieten, onder de koude kraan laten schrikken en laten uitlekken. Van de prei de wortelaanzet en het lelijke blad verwijderen. De prei in lengte opensnijden, goed wassen, eerst in stukken van 5 cm en daarna in smalle reepjes snijden. De paddestoelen met keukenpapier goed schoonwrijven, de stelen verwijderen en de hoeden in reepjes snijden. De paprika wassen, halveren, de zaadlijsten, de zaadjes en steelaanzet verwijderen en in reepjes snijden. De tofu in blokjes van van 1 x 1 cm snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten. De tofu met keukenpapier droogdeppen, in de olie knapperig frituren en met de schuimpaan uit de pan scheppen. De olie op een flinterdun laagje na uit de wok of koekenpan gieten. De kruidenpasta 2 minuten in de wok of koekenpan roerbakken. De groenten en de paddestoelen toevoegen en 3-4 minuten meebakken. De kokosmelk erbij gieten en aan de kook brengen. De noedels en tofu erdoor scheppen en doorwarmen. Met ketjap manis op smaak brengen en op tafel zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 461x

Jouw laatst bekeken recepten