De te gekke vistaart van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 5 grote aardappels
  • 2 scharreleieren
  • 2 grote handenvol verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • olijfolie extra vierge
  • ong. 3 dl slagroom
  • 2 flinke handenvol geraspte Goudse of Parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • 1 volle thl.(Engelse) mosterdpoeder (ik nam 1 eetl. mosterd uit pot) 1 grote handvol bladpeterselie
  • 500 gram schelvis of kabeljauwfilet (ik nam kabeljauw en zalm) nootmuskaat (desgewenst)
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

aardappels schillen en in blokken snijden, spinazie wassen, wortel halveren en fijnhakken, ui fijnhakken, peterselie hakken Oven voorverwarmen op 230 graden.Aardappels in zout water koken. Eieren hard koken en in vieren snijden. Stoom de spinazie(kan heel goed in de magnetron) Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Bak de ui en de wortel ongeveer in 5 minuten in wat olijfolie op laag vuur. Voeg de slagroom toe en laat het aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en roer er de kaas en citroensap, mosterd(poeder)en peterselie door. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de spinazie, de vis, en de eieren in een ovenschaal en roer alles door elkaar. Giet er de romige saus over. Prak de aardappelen met olijfolie, zout en peper en een vleugje nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree over de vis. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven of tot de laag aardappel mooi goudbruin is geworden. (je kunt eventueel op de puree wat klontjes boter doen en nog wat geraspte kaas)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha