Doradepakketjes met anijsboter.

Ingrediënten

  • 400-500g nieuwe aardapppels
  • geschild in dunne plakjeszout en peper2el fijngesneden peterselie25g boter 4grote
  • hele dorades
  • schoongemaaktVoor de anijsboter:125g boter1sjalotje
  • fijngesneden1steranijs2el pastis1/2dl droge witte wijn1el creme fraiche1el fijngesneden dragon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200graden.Verhit voor de anijsboter 25g boter en bak hierin de sjalot ca.5min.Voeg de steranijs toe,schenk de pastis en de wijn erbij en laat het mengsel zachtjes inkoken tot er ongeveer 1el overblijft.Verwijder de steranijs en pureer het sjalotmengsel.Roer de creme fraIche,dragon en 100g boter erdoor.Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout ca.5min.Laat de aardappelplakjes uitlekken en roer direct de peterselie,zout,peper en boter erdoor.Verdeel de aardappelplakjes over de stukken bakpapier.in een platte laag.Bestrooi de dorades aan de buiten-en binnenkant met zout en peper en leg ze op de aardappelplakjes.Verdeel de anijsboter in klontjes erover.Vouw het bakpapier zorgvuldig om de dorades dicht,zodat er niets uit kan.Bak de pakketjes op de bakplaat in 20-30min.in het midden van de oven.Lekker met gestoofde of gekookte venkel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 394x

Jouw laatst bekeken recepten