Drooggebakken zalm met prei, tauge en courgette

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van ca. 140 g.
  • 2 grote preistangen (in dunne ringetjes gesneden)
  • 1 courgette (in dunne reepjes gesneden)
  • 100 g. verse tauge
  • 2 sjalotjes (in ringetjes gesneden)
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • 2 x 2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander of bladpeterselie
  • 200 g. gemengde slasoorten
  • tomaatstukjes
  • komkommer
  • 6 eetlepels dieetdressing (Calve Sladressing Yoghurt)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd eerst de groenten zoals hierboven beschreven. Verhit een tefalpan met 2 eetlepels zonnebloemolie. Als de olie begint te walmen, de sjalotjes om en om goudbruin bakken zonder ze te verbranden! Nu de prei, tauge en courgette toevoegen en op hoog vuur rondom roerbakken. Afblussen met de sojasaus en de bouillon en even laten doorkoken. Nu de koriander of bladpeterselie er aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en het geheel warm houden tot gebruik.De tefalpan weer verhitten met de overige zonnebloemolie en de, met peper en zout gekruide, zalmfilets hierin om en om goudbruin, maar niet door en door, gaarbakken. (Als de zalm te lang wordt gebakken, wordt hij droog). Laat de zalm nu uitlekken op keukenpapier. De sla, vermengen met stukjes tomaat en komkommer en de dressing. De groenten op voorverwarmde borden scheppen en hierop de zalmfilet plaatsen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha