Duivelse Kip met Pikante Komkommer-Salade

Ingrediënten


Bereidingswijze

1:Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Rode pepers wassen. Van 1 peper zaadlijsten verwijderen, in reepjes snijden. Rest van pepers in ringen snijden (voor minder pittige marinade peper eerst tussen handen rollen en dan zaadjes eruit schudden). Limoen in partjes snijden. Komkommer wassen, door midden snijden en in lengte halveren. Vruchtvlees in blokjes snijden. Rode ui pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. 2:In schaal olie, uisnippers, knoflook, ringen rode pepers, helft van limoenpartjes, ketoembar en ketjap mengen. Kipbraadsticks bestrooien met zout en peper, in schaal met marinade leggen. Kip afgedekt in koelkast minstens 1 uur laten marineren. Tussentijds regelmatig marinade over kip scheppen. 3:In kom rode ui, reepjes rode peper en komkommerblokjes mengen met 1 tl suiker, 1 tl zout en mespunt peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.4:Kip uit marinade nemen, marinade bewaren. Kipkarbonades in ca. 20 min. gaar en goudbruin grillen op barbecue of onder ovengrill (rooster in midden van oven schuiven). Tijdens het roosteren kip regelmatig keren en bestrijken met restant van marinade. 5:Intiussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Limoen uit marinade nemen, marinade in pannetje verwarmen. Kip op serveerschaal leggen, garneren met warme marinade en andere helft van partjes limoen. Gestoomde pandanrijst en atjar van komkommer apart serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha