Een heerlijke gevulde kalfsoester

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • plat geslagen bloem boter om te bakken 1
  • 5 dl kippenbouillon 1
  • 5 dl droge witte wijn 1 bosje tuinkruiden (samengebonden) zout en peper 4 el koffieroom VOOR DE VULLING: 1 klein uitje geschild
  • en klein gesneden 10 gram champignons
  • in plakjes gesneden 75 gram verse witte broodkruimels 2 el verse fijngehakte peterselie geraspte schil en sap van een halve citroen. boter om te bakken.

Bereidingswijze

Maak eerst de vulling als volgt:smelt een stuk boter in een kleine koekenpan en fruit hierin het uitje goudbruin. Voeg de champignons toe en laat deze 2 minuten meebakken. Neem de pan van het vuur en roer er de overige ingredienten, met zout en peper naar smaak, met een houten lepel goed doorheen. Leg de kalfsoester plat op het aanrecht en verdeel de vulling gelijkmatig over de 4 lapjes. Rol ze op een bind ze vast met garen. Haal ze door de bloem, zodat ze helemaal door het meel bedekt worden. Smelt een stuk boter in een vuurvaste stoofpot en laat op een hoog vuur hierin de rolletjes vlees aan alle kanten vlug bruin worden. Giet er de kippenbouillon en de wijn bij en breng alles, al roerend, aan de kook. Zet het vuur lager en boeg het bosje tuinkruiden en peper en zout naar smaak toe. Dek de stoofpot af en laat het vlees zachtjes ongeveer drie kwartier tot een uur stoven, tot het, als u er met een vleesvork in prikt, zacht is. Verwijder voor het opdienen het bosje kruiden. Neem de stoofpot van het vuur en roer er de room door. Maak de smaak af met peper en zout en zet het gerecht meteen op tafel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha