Eendenborst met pittige saus

Ingrediënten

  • -4 eendenborsten
  • SAUS:
  • -1 wortel (geschild en in kleine blokjes)
  • -1 ui (in kleine blokjes)
  • -20 g margarine
  • -1 dl wildfond
  • -1 teen knoflook (uit de knijper)
  • -1 dl rode wijn
  • -50 g gerookt spek (dobbelsteentjes)
  • -3 el bloem
  • -1 glas water

Bereidingswijze

-fruit de wortel en de ui met het spek in een klein pannetje -pers de knoflook erover en bevochtig met de wijn en de wildfond -bind de saus met de in wat water losgeroerde bloem en kruid met peper -snij het vel van de eendenborst diep in -laat het vlees op de vetkant bakken in een Tefal pan (gebruik geen margarine) -schep geregeld het vrijgekomen vet weg -draai de filets om en laat nog even bakken (het vel moet krokant zijn)en het vlees rozig, maar niet rauw !

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha