Eendenborstfilet a l'orange

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets (wilde) - 2 sinaasappels - 1 citroen - boter - zout - peper - 0
  • 5 dl witte wijn - sinaasappellikeur - 1 dl room

Bereidingswijze

Haal de schil van de sinaasappel (zonder het wit!) en citroen. Snij de schil tot zeer fijne chiffonade. Snij de partjes uit de sinaasappel.Smelt de boter en souteer de eendenborsfilet mooi bruin en saignan (=bloederig). Bestrooi met zout en peper. Haal de eendenborst uit de pan en houd warm. In de boter de citroen/sinaaappelchiffonade groed laten trekken in hete boter. Flamberen met sinaasappellikeur. Afblussen met witte wijn. Room toevoegen en in laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Trancheer de eendenborstfilet en leg deze op het bord. Doe de saus erover en strooi er de partjes sinaasappel over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 632x

Jouw laatst bekeken recepten