Eenvoudige Nasi Goreng

Ingrediënten

  • 1 el arachide olie
  • 1 el gesnipperde look
  • 1 el in lucifervorm gesneden gember
  • 250 gr ontdooide
  • gepelde
  • rauwe scampi
  • 250 gr langkorrel rijst (Basmati) ? voorgekookt
  • 2 eieren ? losgeklopt met enkele druppels sesam olie
  • 1 el donkere sojasaus
  • Een snuif zout
  • 1 el oestersaus
  • 1 bussel pijpajuin

Bereidingswijze

De rijst kookt u vooraf. En beter nog dan koken is het om rijst te stomen. Wanneer u de gestoomde rijst in de wok verwerkt, hoeft die rijst minder lang doorgewarmd te worden, waardoor u minder problemen met aankleven van de rijst zult ondervinden.Laat uw wok opwarmen. Doe olie in de wok en warm op tot u aan het ?bewegen? van de olie ziet dat die warm is. U kunt dit ook testen door na te gaan of een stukje oud brood al dan niet onmiddellijk bakt. Fruit de gesnipperde look en gember gedurende enkele minuten. Voeg de ontdooide en gepelde scampi toe en roerbak tot ze geheel en mooi roze/rood kleuren.Kruid met donkere sojasaus en zout. Schep er nu de voorgestoomde rijst door en meng goed. Minder het warmteniveau Giet het losgeklopt ei rondom over de rijst en meng onmiddellijk zodat het vloeibare ei zich optimaal kan verspreiden.Als afwerking scheppen we in ringetjes gesneden pijpajuin door deze eenvoudige Nasi Goreng.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1506x

Jouw laatst bekeken recepten