Eier-Aardappel ovenschoteltje

Ingrediënten


Bereidingswijze

-was de aardappelen goed af zonder de schil te beschadigen en kook ze in de schil gaar in weinig water in 30 min en laten schrikken in koud water , pellen en laten afkoelen -de tomaten pellen -aardappelen, eieren, de ham en tomaten in nette blokjes (niet te klein)snijden -hou soort bij soort-een vuurvaste schaal beboteren en laag om laag vullen met de diverse dobbelsteentjes -strooi over elke laag wat zout; de bovenste laag moet bestaan uit tomaat -de 2 losgeroerde eieren in een kom mengen met de zure room en stevig kruiden met zout, peper, nootmuskaat en knoflook uit de pers -de saus over de ovenschaal verdelen en de geraspte kaas erover strooien -boter in klontjes op de kaas verdelen -plaats de schotel in het midden van de voorverwarmde oven BAKTIJD= 20 a 25 min op 200?C

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 576x

Jouw laatst bekeken recepten