Elzasser gehaktschotel

Ingrediënten

  • 40gr:doorregen spek
  • 20gr:boter
  • 400gr:gehakt
  • 80gr:uien
  • 1 glas rodewijn
  • 60gr:tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • 1theelp:gedroogde tijm
  • boter om in te vetten
  • 300gr:zuurkool
  • 30gr:geraspte kaas
  • 20gr:boter.

Bereidingswijze

Spek klein snijden,uien fijnhakken,schaal in vetten,Het kleingesneden spek in een pan uitbakken en dan de boter toevoegen.Het gehakt samen met de uien hierin bruin fruiten,terwijl je steeds met een vork roert.Blussen met rode wijn.De tomatenpuree erdoor roeren en kruiden met zout peper en tijm.De helft van het gehakt in de vuurvasteschaal doen.De zuurkool hierover verdelen,hier bovenop weede rest van het gehakt.De geraspte kaas erover strooien en de boter in vlokjes erop leggen.De schaal ongeveer 45min in het midden van de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 606x

Jouw laatst bekeken recepten