Entrecote met port en morieljes

Ingrediënten

  • ? 1 malse entrecote van 6 a 8 ons
  • 8 tot 10 cm dik
  • vetrand ingesneden.
  • ? 60 gr gedroogde morieljes.
  • ? boter
  • ? ? dl rode port
  • ? 2 dl demi-glace
  • ? 4 sjalotten
  • in tenen verdeeld.
  • ? gemalen zwarte peper
  • zout.

Bereidingswijze

? De morieljes in lauw water laten zwellen, goed afspoelen en grof snijden en met de sjalottentenen smoren in een klontje boter. ? > Port tot stroperig inkoken en demi-glace toevoegen en lauw/warm houden. ? > Oven op 250 C. voorverwarmen. ? > Klont boter in de braadslee op het vuur verhitten, entrecote rondom dichtschroeien en bruin braden. ? > Braadslee in het midden van de oven plaatsen en het vlees 10 minuten braden, vlees uit de oven halen en in aluminiumfolie verpakken? Saus: morieljes en sjalot aan de demi-glace toevoegen en op lag vuur verwarmen, op smaak brengen met gemalen peper en zout, als de saus te dik wordt deze verdunnen met een beetje water ( lepel voor lepel), vlak voor het opdienen een klontje koude boter door de saus roeren (monteren). ? > Entrecote uitpakken in mooie plakken snijden en over de verwarmde borden verdelen, plakken vlees voorzien van een ruime eetlepel saus. ? > Resterende saus in een sauskom opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 753x

Jouw laatst bekeken recepten