Felrode groenten met maanzaadsaus uit Rajasthan
Ingrediënten
- 1 theelepel fenegriekzaad -
- 3 dessertlepels wit maanzaad -
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder -
- 1 theelepel gemalen korianderzaad -
- 1 theelepel amchoor mangopoeder -
- 1 theelepel gemalen kurkuma -
- 1 theelepel gemalen kaneel -
- 1 theelepel gemalen kruidnagel -
- 5 cm gemberwortel geschild en fijngehakt -
- 5 eetlepels zonnebloemolie -
- 1 rode ui in dunne ringen -
- 4 tenen knoflook uitgeperst -
- 4 a 5 rode chilipepers
- in fijne ringetjes
- 400 gram pompoen geschild zaad verwijderd in blokjes -
- 5 middelgrote rauwe bieten geschild in blokjes -
- 1/2 rode kool fijngesneden -
- 6 middelgrote tomaten gepureerd in een keukenmachine -
- blokje palmsuiker van 2 1/2 cm of 1 eetlepel bruine basterdsuiker -
- zout -
- fijngehakt korianderblad voor garnering
Bereidingswijze
1. Rooster het fenegriekzaad in een droge pan tot het bruin kleurt en haal dan de pan van het vuur. Maal het fenegriekzaad en maanzaad of wrijf het fijn in een vijzel en voeg vervolgens de resterende specerijen en de gember toe.
2. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uienringen, knoflook en chilipepers enkele minuten.
3. Voeg de pompoen, bieten en rode kool toe, bak de groenten tot ze zacht worden en voeg dan het specerijenmengsel toe en roerbak tot de groenten met specerijen bedekt zijn.
4. Voeg de gepureerde tomaten toe en overgiet de groenten krap met water. Breng de groenten aan de kook en laat zachtjes gaar sudderen terwijl de saus indikt. Voeg de suiker en zout naar smaak toe en blijf roeren tot de suiker in de saus is opgelost.
5. Garneer met fijngehakte koriander en serveer hierbij rijst en Bananenraita .
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1430x