Fettuccine met sperziebonen en aardappels

Ingrediënten

  • -350 g sperziebonen (afgehaald en in stukjes van 3 cm gesneden)
  • -4 middelgrote nieuwe aardappels (circa 350g)
  • -500 g gedroogde fettuccine
  • -zout en versgemalen peper
  • -balsamicopesto (zie recept om mijn homepage)

Bereidingswijze

-breng op hoog vuur licht gezouten water aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in circa 4 min -schep de bonen eruit en doe ze in een kom ijswater -hou de pan water op het vuur -giet de sperziebonen af en zet ze opzij -doe de blokjes aardappel in het kokende water en kook ze in 10 a 15 min gaar -giet ze af en doe ze in de kom met de bonen -breng ondertussen de fettuccine aan de kook in een pan licht gezouten water en al roerend bijtgaar koken in circa 9 min -laat de sperziebonen en blokjes aardappel de laatste minuut kooktijd in het pastawater doorwarmen -giet alles af en bewaar 1,25 dl van het kookwater -doe de pasta en groente terug in de warme pan en schep de pesto erdoor en voeg zo veel van het kookwater toe, tot er een mooie romige saus ontstaat -breng op smaak met zout en peper

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha