Foo yong hai + saus

Ingrediënten

  • 100 gram krab
  • diepgevroren of uit blikje
  • 1 middel grote prei
  • 100 gram
  • champignons
  • 2 eetlepels (arachide) olie
  • 1 eetlepel fijngehakte
  • bladselderij
  • 3 a 4 eieren
  • zout en peper
  • 3 deciliter foo yong hai saus
  • Foo yong hai saus
  • Ingredienten:
  • Voor circa 3 deciliter: 2 deciliter bouillon
  • eventueel van tablet
  • 4
  • eetlepels ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap
  • manis
  • 1 theelepel djahe
  • 1
  • 5 theelepel maizena.

Bereidingswijze

Foo yong hai saus Bereiding: Breng de bouillon aan de kook. Voeg tomatenketchup, suiker ketjap, en djahe toe. Laat alles, onder voortdurend roeren 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de saus en laat er nog even de kook overheen komen.Laat de diepgevroren krab ontdooien, of laat het blikje uitlekken. Verwijder de kraakbeenachtige delen en eventueel ook andere ongerechtigheden. Verdeel de krab in kleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de preiringen er 2 minuten in. Voeg de champignons toe en fruit alles, onder voortdurend roeren en omscheppen nogmaals 2 minuten. Schep de krab en de bladselderij erdoor. Houd alles daarna warm. Klop de eieren in een kom los. Voeg wat zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekepan. Schenk de eiermengsel in de pan. Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen. Verdeel de vulling over de helft van de vulling heen. Laat de omelet daarna op een voorverwarmde schaal glijden. Schenk een deel van de saus over de omelet en dien de rest ervan op in een sauskom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 567x

Jouw laatst bekeken recepten