Franse cassoulet

Ingrediënten

  • 600 gram varkenslappen
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot of blik witte bonen(ca. 700 gr.) 75 gram boter
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel gehakte tijm(vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
  • 2 dl gezeefde tomaten(pakje) 2 eetlepels gehakte peterselie of bladselderij(vers of diepvries)

Bereidingswijze

Snijdt de varkenslappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout, pel de ui en de pers de knoflook. Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken. Verhit de boter in de pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Schenk de wijn erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels, tijm en gezeefde tomaten toe. Stoof dit zachtjes een uur. Voeg de laatste 5 minuten de bonen toe. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 406x

Jouw laatst bekeken recepten