Frisse sambalboontjes met mie en kip

Ingrediënten

  • ? 250 g Conimex Mie (nestjes)
  • ? 400 g kipfilet
  • ? 800 g gebroken verse sperzieboontjes
  • ? 1 potje Conimex Sambal Tjampoer
  • ? Conimex Wok Olie
  • ? 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • ? 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk

Bereidingswijze

? Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. ? Snijd de kipfilet in blokjes. ? Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes, de sperzieboontjes en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 10 minuten. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 5 minuten, met een deksel op de wok, zachtjes pruttelen. ? Schep de afgekoelde mie erdoor, goed doorwarmen. ? Schep de mie in diepe borden of kommen en geef er de rest van de sambal apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha