Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
Ingrediënten
- ? 1 appel (bijv. Elstar)
- ? 2 gedroogde vijgen
- ? 500 g rundergehakt
- ? 1 ei
- ? 4 eetlepels paneermeel
- ? 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
- ? 5 eetlepels boter (vloeibare)
- ? 1 ui
- ? 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
- ? 300 g witte rijst
- ? 1 komkommer
- ? 1 krop eikenbladsla
- ? 3-4 eetlepels yoghurtdressing
Bereidingswijze
Appel schillen en grof raspen. Vijgen fijnsnijden. In kom gehakt met ei, paneermeel, kerriepoeder, 1 tl zout, geraspte appel en vijg goed kneden, tot mengsel wat plakkerig wordt. Gehaktmengsel in 12 gelijke porties verdelen en porties met natgemaakte handen tot mooie ballen vormen. In braadpan 3 el boter verhitten en gehaktballen op matig vuur rondom bruinbakken. Langs rand van pan 100 ml water erbij schenken en gehaktballen afgedekt in 20-25 min. zachtjes gaarbraden. Ui pellen en snipperen. In pan 2 el boter verhitten en ui zachtjes glazig fruiten. Kurkuma en rijst erdoor roeren en nog 2-3 min. bakken. Water en zout en (zie richtlijn op verpakking) toevoegen, aan de kook brengen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en afgedekt laten staan. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Slabladeren loshalen en wassen. Bladeren (in slacentrifuge) droogmaken en in stukken scheuren, harde nerven verwijderen. In schaal sla luchtig mengen met komkommer en dressing. Gehaktballetjes serveren met rijst en salade.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 691x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.