fruitige kip pilaf

Ingrediënten

  • 700ml.kippenbouillondraadjes saffraan2el.olijfolie2uien500gr.kipfilet1tl.gemengde specerijen350gr.basmati rijst1kaneelstokje50gr.gedroogde cranberries200gr.gedroogde abrikozen100gr.pistachenootjes20gr.korianderblaadjes150ml.yoghurtzout en peper

Bereidingswijze

saffraan bij de kippenbouillon doen en even laten staan.kipfilet aan blokjes snijden.uien snipperen.abrikozen klein snijden.koriander fijnhakken.olie in de pan en daar de ui in fruiten voor ong.10min.de kip, en specerijen ook even meebakken.de rijst toevoegen en ong.2min. meebakken blijven roeren.de bouillon met de saffraan,cranberries,en de kaneelstok toevoegen.zachtjes laten pruttelen tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen.de abrikozen,pistachnootjes en het grootste gedeelte van de koriander erbij doenen nog een paar minuten doorwarmen.op smaak brengen met zout en peper.met een vork losroeren en op een schaal doen.de helft van de yoghurt erover druppelen en de rest van de koriander erover strooien en gelijk opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha