Fussillisalade met rucolapesto

Ingrediënten

  • -400 gram fussilli (spiraaltjespasta) ik
  • bruikte strikjespasta
  • kan dus ook.
  • -zout
  • -10 gedroogde tomaatjes op olie
  • -2 mozarellakaasjes a 125 gram
  • -3 eetl. balsamicoazijn
  • -versgemalen peper
  • -150 gram knoflookolijven
  • -enkele blaadjes basilicum voor garnering
  • voor de pesto:
  • -150 gram rucola
  • -1 teen knoflook
  • -3 eetl. pijnboompitjes
  • -6 eetl. olijfolie
  • -80 gram parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.Spoel na het koken de pasta af met koud water.Pureer in de keukenmachine de rucola,knoflook,pijnboompitjes en de parmezaanse kaas samen met olijfolie tot een pesto. Snijd de tomaatjes (ik gebruik hiervoor een keukenschaar) in reepjes en de mozarella in stukjes.Halveer de olijven. Meng de pasta met de pesto, de tomaatjes, olijven,en mozarella. Schep er ook de balsamicoazijn en peper door.Je kunt eventueel een lepeltje honing erdoor roeren om de smaak iets te verfijnen. Garneer met baslicumblaadjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 347x

Jouw laatst bekeken recepten