GAENG KHIAW WAAN GOONG

Ingrediënten

  • < 675 g verse garnalen
  • < 2 sjalotten
  • < 4 teentjes knoflook
  • < 25 mm Kha-gember aan een stuk
  • < 4 korianderwortels
  • < 10 verse rode pepers
  • < 4 kleine groene pepers
  • < 2 stengels citroengras
  • < 2 tl gehakte Kaffir limeschil
  • < 10 zwarte peperkorrels
  • < 1 tl korianderzaden
  • < 2 tl komijnzaden
  • < ? tl 'turmeric' poeder
  • < 1 tl trassie.html" itemprop="name">trassi
  • < 50 g basilicum bladeren
  • < 6 Kaffir limebladeren
  • < 125 ml (? kopje) kokosroom
  • < 375 ml (1? kopje) dikke kokosmelk
  • < 25 ml (2 el) vissaus
  • < 2 tl palmsuiker
  • < verse korianderbladeren

Bereidingswijze

Pel en was de garnalen, laat de uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, knoflook, gember, korianderwortels, pepers en citroengras in stukken en doe ze in een vijzel. Stamp zachtjes, voeg dan de limeschil, korianderzaden, komijnzaden, 'turmeric' poeder en trassi toe en stamp totdat een gladde massa ontstaat. Scheur de basilicum- en limebladeren in stukjes. Giet de kokosroom in een wadjan, breng ze aan de kook en roer voortdurend totdat de olie bovenop komt drijven. Voeg dan het kruidenmengsel toe en blijf doorgaan met roeren, op een matig warm vuur, totdat het mengsel dik en geurig is. Voeg dan de garnalen en een derde van de kokosmelk toe en breng het mengsel weer aan de kook. Roer geleidelijk alle kokosmelk er doorheen en voeg de basilicum- en lime-bladeren toe. Laat de vloeistof inkoken totdat een derde van het oorspronkelijke volume over is gebleven, voeg de vissaus en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 526x

Jouw laatst bekeken recepten