GAENG PED GAI

Ingrediënten

  • 675 g kippenvlees
  • 10 gedroogde rode pepers
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 mm verse Kha gember aan een stuk
  • een stengel citroengras van 25 mm
  • 2 tl gehakte korianderwortel
  • ? tl gehakte foelie
  • ? tl gehakte notemuskaat
  • ? tl gehakte Kaffir limeschil
  • 1 tl geroosterde korianderzaden
  • 1 tl geroosterde komijnzaden
  • 25 g (2 el trassie.html" itemprop="name">trassi
  • 1 tl zout
  • ? tl versgemalen zwarte peper
  • 75 ml (1/3 kopje) olie
  • 125 g bamboespruiten
  • 575 ml dikke kokosmelk
  • verse korianderbladeren

Bereidingswijze

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water totdat ze zacht zijn. Hak de pepers, sjalotten, knoflook, gember en het citroengras in stukken en doe ze in een vijzel samen met de korianderwortel, foelie, notemuskaat, limeschil, korianderzaden, komijnzaden, trassi, zout en peper en stamp totdat een gladde massa ontstaat. Verwarm de olie in een wadjan en bak de kruiden al roerend 4 tot 5 minuten. Doe de stukken kip erbij en bak nog een minuut. Snijd de bamboespruiten in dunne plakken en doe ze in de wadjan. Giet de kokosmelk erbij, roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook. Laat het boven een matig vuur doorkoken totdat de kip goed gaar is en doe alles in een schaal. Garneer met de korianderbladeren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 564x

Jouw laatst bekeken recepten