GAI HAW BAI TOEY

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder de botten en het vel en snijd de kip in dobbelsteentjes. Hak de knoflook, sjalotten en gember in stukken en doe ze in een vijzel, samen met de korianderwortel, citroengras, peperkorrels en zout, en stamp totdat een gladde massa ontstaat. Doe het kruidenmengsel in een ondiepe pan en voeg de chilisaus, soyasaus, Worcestershiresaus, kokosmelk en palmsuiker toe. Roer alles goed door elkaar, voeg de stukjes kip toe en laat ze 40 minuten staan. Snijd de bladeren in repen van 25 mm en leg een stukje kip, bedekt met marinade, op iedere reep en vouw het dan goed dicht. Verwarm de olie in den wadjan totdat ze begint te roken en bak de kip totdat ze gaar is, ? 10 minuten. Haal de stukjes kip met een schuimspaan uit de olie en leg ze op een schotel. Verwijder de bladeren vlak voordat de kip wordt gegeten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 448x

Jouw laatst bekeken recepten