Garnalen met gebakken aardappelen en knoflook.

Ingrediënten

  • 1 bosje lente ui
  • 75 g creme fraiche
  • 1-2 el slasaus
  • 1 tl ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g niewe aardappelen
  • 3 el olie
  • 1 bol (jonge) knoflook
  • 3 takjes thijm
  • chilipoeder
  • 8 tot 10(of meer voor de liefhebbers!) grote garnalen/tijgergarnalen
  • zonder kop en schaal.

Bereidingswijze

Maak de lente uitjes schoon,snijd 1 lente ui in ringen en de rest in stukjes. Roer de creme fraiche,de slasaus,de ketchup en de ringetjes lente ui door elkaar. Breng deze dipsaus op smaak met zout en peper. Maak de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengterichting in twee?n.Bak ze 20-25 minuten in de olie.Verdeel de knoflook in teentjes(niet pellen!) Was de thijm en trek de blaadjes eraf. Bak de knoflook,de stukjes lente ui en de thijmblaadjes ca 15 minuten mee.breng het geheel op smaak met zout en chilipoeder. Maak de garnalen schoon en dep ze droog.Bak ze rondom 2-3 minuutjes in wat olie.Breng op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen toe aan de gebakken aardappelen en breng evt op smaak met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha