Garnalen met knoflook en gember

Ingrediënten

  • * 2 el olie
  • * 750 g rauwe middelgrote gamba's
  • darmkanaal verwijderd
  • staart eraan laten zitten
  • * 3-4 teentjes knoflook
  • fijngesneden
  • * 5 cm verse gember
  • in heel dunne reepjes
  • * 2 rode pepers
  • zaad verwijderd
  • fijngesneden
  • * 8 lenteuitjes
  • in schuine stukjes
  • * 1/2 rode paprika
  • in dunne reepjes
  • * 2 el citroensap
  • * 1
  • 25 dl witte wijn
  • * 2 tl palmsuiker (toko)
  • * ca. 2 tl vissaus (nam pla toko)
  • *
  • *
  • *

Bereidingswijze

Verhit een wok of een grote koekenpan tot heel heet en laat de olie over de bodem en de zijkanten uitlopen. Roerbak hierin de helft van de garnalen, knoflook, gember en pepers 1-2 min.op hoog vuur tot de garnalen roze kleuren.Roerbak daarna de andere helft. Neem de garnalen uit de wok en houd ze apart. Bak de lenteui en de paprika 2-3 min. in de wok en voeg het citroensap, de wijn en palmsuiker toe. Kook de vloeistof tot 1/3 in. Doe de garnalen weer in de wok en roer vissaus naar smaak door het gerecht. Blijf roeren tot de garnalen door en door warm zijn. Verdeel over 4 borden en serveer er eiernoedels bij

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha