Gebakken eendenborst op gemarineerde rode kool

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets`1a 250 gr per stuk
  • 1/2 liter gevogeltefond + 50 gr voor afmaken van de saus
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepeles olijfolie
  • 500 gr aardappels
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel kummel
  • 300 gr rode kool
  • 200 gr appel
  • 25 gr boter

Bereidingswijze

Snijd de rode kool zo fijn mogelijk (zonder stronk). Voeg de inblokjes gesneden appel toe en de overige ingredienten en meng alles goed. Zet 1 uur in de koelkast om een optimale smaak te verkrijgen. Voor het serveren even opwarmen in een koekenpan met een klontje boter.Kerf in de velkant van de filets een paar scherpe krassen om krom trekken te voorkomen. Leg de eendenborstfilets met de velkant (geen boter gebruiken) in een koekenpan en laat deze langzaam heet worden. Temper het vuur wat en laat de eendenborstfilets aan elke kant 3-5 minuten bakken. Neem de filets uit de pan en laat ze rusten. De eendenborstfilets moeten mooi roze van kleur zijn. Snijd er vervolgens mooie dunne plakken van. Saus: Kook de vleesfond in tot je de helft overhoudt. De azijn en poedersuiker toevoegen en dit twee minuten zachtjes laten intrekken. Klop als laatste koude blokjes roomboter door de saus. Schil de aardappels en snijd met een kaasschaaf dunne plakken. Bak deze in wat olie in de koekenpan krokant.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha