Gebakken kabeljauw op z'n Grieks

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet (ca. 150 g elk)
  • 2 grote courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 100 g fetakaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1/2 cm dikte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de fetakaas fijn.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ca. 12 min. gaar worden. Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar (ca. 6-8 min., afhankelijk van de dikte van de filets). Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 525x

Jouw laatst bekeken recepten