Gebakken rijst met gehakt en pikante Chinese kool

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Pel en snipper de ui. Maak de pepertjes schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze in smalle reepjes. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Kook de koolrepen ca.2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de helft van de peper ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak dit rul. Strooi de paprikapoeder en de verkruimelde bouillontablet erover en roer de ketjap erdoor. Schep de gare rijst door het gehaktmengsel. Meng de zure room met de rest van de peperreepjes en de koriander. Schep het mengsel door de koolrepen. Serveer het rijst-gehaktmengsel met de kool.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha