Gebakken rijst met vlees en garnalen uit Cambodja

Ingrediënten

  • Ca. 500 gr mie/noedels
  • Ca. 200 gr varkensvlees in smalle reepjes gesneden
  • Ca. 250 gr Chinese garnalen (diepvries) of Hollandse garnalen
  • 1 ?Chayote squash? (ik heb het opgezocht op het internet en zou smaken naar waterkastanjes). In Frankrijk wordt dit verkocht onder de naam 'christophene'. Ik heb het nog nooit gezien en neem dus een blik waterkastanjes!
  • 1 grote wortel
  • julienne gesneden
  • 1 ui
  • fijngehakt
  • 1 bosui
  • fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij
  • in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel vissaus (zie artikel vissaus)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 losgeklopte eieren

Bereidingswijze

Meng in een kom de vissaus met de sojasaus, oestersaus, suiker, zout en zwarte peper. Bereid de mie zoals op de verpakking staat aangegeven.Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie. Bak van de losgeklopte eieren een omelet, maar sla deze halverwege dubbel en leg ze op een platte schaal om ze in reepjes te snijden. Gebruik dezelfde pan en verhit de overgebleven 2 eetlepels olie. Voeg knoflook, ui en varkensvlees toe en roerbak tot vlees bijna gaar is. Voeg garnalen, waterkastanjes of - indien je deze wel kunt verkrijgen ? de chayote squash, wortelreepjes en de bleekselderij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 702x