Gebakken tilapiafilet met lauwwarme salade

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli *
  • 300 gram miniworteltjes *
  • zout *
  • 7 eetlepels olijfolie traditioneel *
  • 1 eetlepel azijn *
  • versgemalen peper *
  • 1 sjalot gesnipperd *
  • 2 zoetzure augurken grof gehakt *
  • 1 scharrelei *
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder *
  • 6 eetlepels tarwebloem *
  • 4 tilapiafilets van 125 gram.

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze met de miniworteltjes in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Klop een dressing van 4 eetlepels van de olie, de azijn en peper en zout naar smaak. Giet de groente af en schep de sjalot, de augurk en de dressing erdoor. Klop het ei in een diep bord los en roer er het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door. Strooi de bloem in een ander diep bord. Wentel de vis eerst door het ei en vervolgens door de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 10 minunten mooi bruin en gaar. Serveer ze met de salade. Lekker met minifrietjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha