Gebakken Victoria baars met citroen- en zwartebone

Ingrediënten

  • 4 Victoria- of nijlbaarsfilets van 160 gr
  • 125 gr arachideolie
  • 2 lente uitjes
  • in ringetjes gesneden
  • 1 rode paprik
  • in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el Chinese zwarte bonen (uit blik) uitgelekt en afgespoeld
  • 250 ml vis bouillon
  • 1 el bloem sap van 1 citroen.

Bereidingswijze

Verhit voor de saus de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en doe er lente-ui en paprik in. Bak 5 minuten of tot de paprika zacht is. Doe er zwarte bonen en bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Doe er citroensap bij en giet alles in een kom. Veeg de pan uit met keukenpapier. Doe de bloem in een plastic zakje met 1 tl zeezout en versgemalen zwarte peper. Doe er visfilets bij en schud om tot ze goed zijn bedekt met bloem.- Verhit de arachideolie in de koekenpan op hoog vuur. Doe er de vis in en bak 2 minuten. Draai de vis om en zet het vuur halfhoog. Bak nog 5 minuten. Leg de vis op borden en schep er de saus over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha