Gebakken zeebaars met citroen, groene kruidencousc
Ingrediënten
- 4 zeebaarzen a 300 gram panklaar 4 pomodori-tomaten 3 teentjes knoflook
- gehakt 200 gram couscous 5 dl gevogeltebouillon 50 gram gehakte tuinkruiden
- (peterselie
- en bieslook) olijfolie (tempura) meel 300 gram wilde spinazie
- panklaar 200 gram ijsbergsla
- in repen peper en zout.
Bereidingswijze
Dompel de tomaten even onder in kokend water, verwijder het velletje en halveer ze. Bestrooi de tomaten met knoflook, peper en zout en laat ze in de op 140 graden ingeschakelde oven ca. 45 minuten drogen. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking in de bouillon gaar. Breng de couscous verder op smaak met zout en roer er vlak voor het serveren, de gehakte kruiden door. Bestrooi de zeebaarzen met peper en zout en haal ze door het meel. Bak de vissen in ruim olijfolie mooi bruin en gaar. Laat de vissen even uitlekken op keukenpapier. Roerbak de spinazie en ijsbergsla korte tijd in een scheut olijfolie. Breng de groente op smaak met peper en zout Schep de couscous op de warme borden en leg hier de vis op. Verdeel het groentemengsel rond het gerecht en garneer met de gedroogde tomaten/.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 653x