GEBAKKEN ZEEWOLF MET RAGOUT VAN WITTE ASPERGES, TO

Ingrediënten

  • 4 zeewolffilets van elk 120 g
  • 2 bussels witte asperges
  • 4 tomaten
  • 150 g spek
  • 20 g gehakte peterselie
  • 20 g croutons (gebakken stukjes brood)
  • 10 cl mosselkooknat
  • 200 g boter
  • bloem
  • peper uit de molen en zout

Bereidingswijze

1. Schil de asperges. Kook ze kort in licht gezouten water. Verfris ze onder een koude waterstraal. Snijd de stengels dan schuin in stukken en houd de punten apart. 2. Dompel de tomaten even in kokend water, haal er de pel af, vierendeel ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelstenen. 3. Snijd het spek in fijne reepjes. Blancheer ze kort (30 sec.) in kokend water en bak ze dan op hevig vuur. 4. Aspergeragout: laat nu de asperges heel even in een pan kleuren. Voeg de spekjes, de stukjes tomaat, de croutons en de gehakte peterselie toe. Reken slechts enkele seconden en haal van het vuur. 5. Wentel de zeewolffilets door de bloem en bak ze gaar in de pan. 6. Saus: klop de boter (koud, en klontje na klontje) met het mosselkooknat op in een pannetje op zacht vuur.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha