Gebraden dorade met kokossaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

-de filets met zout en peper bestrooien -voor de saus de sojabonen in een zeef doen en zorgvuldig onder stromend water afspoelen om ze te ontzouten, dan laten uitlekken en met de vork plat drukken -de chilipepers doorsnijden en de zaadjes verwijderen en het vruchtenvlees in een vijzel fijnwrijven-in een kleine steelpan de olie verhitten en de chilipepers, de ui, de knoflook en de gember al roerend fruiten -als de ui glazig is en begint te verkleuren, de sojabonenpuree erdoor roeren en 2 min laten meefruiten -strooi de suiker erin met de kokosmelk en zolang al roerende laten sudderen tot de saus begint te dikken -hou de saus warm -in een grote pan 1 cm olie doen verhitten -de visfilets met bloem bestuiven, afkloppen en met de vleeszijde omlaag in de pan leggen; meteen met een panspatel plat drukken, zodat de randen niet gaan krullen -na 3 min omdraaien en op de velzijde eveneens 3 a 4 min bakken -laten uitlekken op keukenpapier en met de velzijde naar boven serveren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha