Gebraden kalkoenfilet met sinaasappel en rozemarij

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels -
  • 1 stuk kalkoenfilet of fricandeau a 600 gram -
  • 100 gram boter -
  • zout en versgemalen peper -
  • 10 kruidnagels -
  • verse rozemarijn

Bereidingswijze

Schil 2 sinaasappels zo dat er geen witte velletjes meer te zien zijn. Verwijder de pitten. Snijd de sinaasappels in plakken. Pers de derde sinaasappel uit. Zeef het sap.Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het in de hete boter rondom bruin. Zet de warmtebron lager en braad het vlees in circa 30 minuten gaar. Keer af en toe om. Voeg het sinaasappelsap aan het braadvocht toe. Neem het vlees uit de pan. Bedek het vlees met de plakken sinaasappel en zet deze met de kruidnagels vast. Gebruik voor het vastzetten van de rozemarijn een sateprikker, die hier en daar in het vlees of door een sinaasappelplak wordt gestoken. Steek in de aldus ontstane gaatjes een takje rozemarijn. Leg het versierde stuk vlees op een schaal en begiet het met het braadvocht.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 492x