Geflambeerde hazerug

Ingrediënten

  • -2 hazeruggen van elk 500 g
  • -zout
  • -100 g gerookt vet spek
  • -10 cl COGNAC
  • -50 g boter
  • -5 jeneverbessen
  • -zwarte peper uit de molen
  • -3/8 l vlees of wild bouillon
  • -30 g bloem
  • -1/8 l room
  • -1/2 glas rode wijn

Bereidingswijze

-laat de ruggen pikeren door de poelier; of doe het zelf-bak het spek uit in de hete boter -hierin de hazeruggen bruin aanbraden rondom -kruiden met peper, zout en de geplette jeneverbessen -daarna de bouillon en wijn toevoegen en alles 15 min laten stoven -vlees eruit nemen en warm houden -zeef de saus in een pan -maak de bloem aan met 5 el room en roer door de saus, 5 min al roerend laten koken -dan de rest van de room erdoor roeren -serveer de saus apart -begiet de hazeruggen met de cognac en aansteken en brandend serveren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 428x

Jouw laatst bekeken recepten