GEFRITUURDE KIP MET ZEEWIER

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 60 ml japanse sojasaus
  • 60 ml mirin (kookwijn)
  • stuk gember van 4 cm zeer fijn geraspt
  • 1 vel nori (zeewier) in kleine stukjes gesneden
  • 40 gr ma?zena
  • 250 ml plantaardige olie

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Meng de sojasaus, mirin en gember met elkaar en voeg deze marinade bij de kip in de kom. Roer totdat de blokjes kip goed met de marinade vermengd zijn, laat het 15 minuten intrekken en giet dan de restant marinade weg. Snij of knip de nori in kleine stukjes (gebruik hiervoor een zeer scherpe mes of schaar), meng de nori stukjes door de ma?zena en wentel elk blokje kip licht door het meelmengsel. Verhit de olie in een wok en bak 6-7 blokjes tegelijk goudbruin (regelmatig omroeren), uitlaten lekken op keukenpapier.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 601x

Jouw laatst bekeken recepten