Gegratineerde aardappelschijfjes met prei & knoflo

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze (met een kaasschaaf) in heel dunne plakjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappelplakjes in. Doe de gepelde teentjes knoflook in een knoflookpers en knijp er wat knoflook over uit. Verdeel enkele kleine kontjes boter en wat prei over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met wat peper en zout. Dan weer wat aardappelschijfjes en prei. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag aardappelschijfjes en verdeel hier de rest van de boter over.(evt. midden open laten, zodat je de vulling kan zien). Schenk de melk voorzichtig erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal ca. 40 minuten in het midden van een op 200?C voorverwarmde oven. Verwijder het folie en laat de schijfjes in nog ca. 10 minuten goudbruin worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha